ProMart avaa EasyMart itsepalvelumyymälän Turun telakalle

Teknisen tukkukaupan erityisosaaja ProMart Oy ja laivanrakennusyhtiö Meyer Turku Oy ovat tehneet sopimuksen vuokrattavasta maa-alueesta Turun telakan alueella. ProMart avaa telakan alueelle marraskuussa 2021 EasyMart-konseptin mukaisen itsepalvelumyymälän. Myymälä parantaa teollisuustarvikkeiden saatavuutta alueella.

Ympärivuorokauden avoinna oleva itsepalvelumyymälä ja helpoksi tehty myymälän käyttöliittymä mahdollistavat sujuvan asiointikokemuksen telakan tyyppisessä kansainvälisessä työympäristössä. ProMart sijoitti vastaavantyyppisen myymälän myös Rauman telakalle keväällä 2020.

ProMart on kasvanut merkittäväksi teknisen tukkukaupan toimijaksi innovatiivisten palvelumallien ja monipuolisen tuotevalikoiman avulla. ProMart toimii seitsemällä paikkakunnalla ja työllistää tällä hetkellä 75 teknisen kaupan ammattilaista. Liikevaihtoennuste kuluvalle vuodelle on n. 26 MEUR. Yhtiö on erikoistunut palvelemaan vaativia teollisuuden, rakennustoimialan ja kunnossapidon asiakkaita tuote-ja palveluvalikoimalla, joka sisältää mm. työkalut, kiinnitystarvikkeet, suojaimet ja kemikaalit.

EasyMart -konseptimyymälät ovat ProMartin palveluratkaisu etenkin teollisuus- ja rakennuskeskittymille, joissa työkalujen ja tarvikkeiden oikea-aikainen saanti ovat tärkeä osa työn jatkuvuutta. ”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Turun telakan kumppaniksemme ja voimme jatkaa kasvuamme Suomalaisen teollisuuden palveluntarjoajana”, kertoo ProMartin toimitusjohtaja Sampo Säily.

Meyer Turku Oy on yksi Euroopan johtavista laivanrakennusyrityksistä. Yritys on erikoistunut rakentamaan risteilyaluksia, matkustaja-autolauttoja sekä erikoisaluksia. Vuosien varrella Turun telakalla on rakennettu yli 1 300 uutta alusta asiakkaille ympäri maailmaa. Tällä hetkellä tilauskantaa on vuoteen 2026 saakka ja laivanrakennuksen suora työllistämisvaikutus on noin 9500 henkilöä.

Lisätietoja

ProMart Oy

  • Toimitusjohtaja Sampo Säily p. 0400 950 332
  • Asiakkuusjohtaja Olli Kallunki p. 045 849 3461

Video EasyMart itsepalvelumyymälästä:

EasyMart myymälä Turun Telakalla.
EasyMart palvelee 24/7. Myymälän valikoima sisältää ammattilaisten tuntemat tuotemerkit ja laivanrakennukseen räätälöidyn teollisuustarvikevalikoiman.

Pölyntorjunnalla terveyshyötyjen lisäksi myös kustannussäästöjä työmaille

Vaikka lakimuutos kovapuupölyn- ja kvartsipölyn raja-arvoista tuli voimaan jo vuoden 2020 alussa, pölyntorjuntaan liittyvä ohjeistus saattaa useassa yrityksessä odottaa vielä päivittämistä. Uudet säädökset ovat myös lisänneet kysymyksiä laitteisiin ja työmaaimuriluokituksiin liittyen.

Pölyntorjunta on välttämätöntä työmaahenkilöstön ja mahdollisten asukkaidenkin terveyden kannalta, mutta yritykset voivat katsoa sitä myös kustannussäästöjen ja työantajaroolin näkökulmasta. Kun pölyä vähennetään, vähennetään samalla siivouksen tarvetta ja luodaan parempia työolosuhteita. Esimerkiksi kun minimoidaan kvartsipölyksi luokitellun betonihiontapölyn leviäminen, vähennetään silloin pölyn määrää muutenkin työmaalla.

Pölynhallinnan suunnittelussa olisi hyvä ensin selvittää täysin pölyttömät vaihtoehdot kuten valmiiksi leikatut materiaalit tai koteloiminen, sekä suunnitella työprosesseja niin, että pöly poistuisi teknisten laitteiden, kohdepoiston tai veden avulla.

Myös kustannuksia ajatellen on hyvä huomioida mm. pintojen, iv-kanavien ja laitteiden likaantumisen estäminen, remontoinnin kohteena olevien viereisten tilojen siistinä pysyminen sekä mahdolliset turhat kustannukset ylimääräisistä nuohouksista tai aiheettomista palohälytyksistä. Tämän artikkelin loppuosassa on Aluehallintoviraston tuottamia kuvasarjoja hyvistä ja huonoista käytännöistä eri työmenetelmien välillä.

Laitevalinnat ja uudet työmaaimuriluokitukset

Pölyntorjuntaan liittyvissä laitevalinnoissa on ensiarvoisen tärkeää valita käyttötarkoituksen mukaiset laitteet. Käyttämällä oikein mitoitettua alipaineistajaa sekä suodatusteholtaan ja imuriluokitukseltaan soveltuvia työmaaimureita, minimoidaan huoneilmaan pääsevät haitalliset kiteiset piidioksidit.

Markkinoille tulleet uusien imuriluokitustenmukaiset työmaaimurit (L, M ja H) ovat myös herättäneet kysymyksiä. Yleisimmin työmailta löytyy peruskäyttöön tarkoitettu L luokan imuri, minkä suodatin ei välttämättä vastaa vaatimuksia. Betonin-, kiven-, tai muun kvartsipölyä tuottavan materiaalin kohdepoistossa on suositeltavaa käyttää vähintään M -luokiteltua imuria. Hepa suodattimilla varustettuja H -luokan imureita tulisi käyttää etenkin hometta tai asbestia sisältävissä työkohteissa.

ProMart tarjoaa monipuolisesti laitevaihtoehtoja pölyntorjuntaan liittyen. Lisätietoja tarjolla olevista työvälineistä ja tilojen osastointiin liittyvistä tarvikkeista antaa Tuotepäällikkö Henri Manninen p. 045 224 4569, henri.manninen@promart.fi.

Artikkelin lähteet: SLIC ja Aluehallintovirasto, H&H Tuonti Oy, ProMart Oy

Puma turvajalkineiden maahantuonti on siirtynyt ProMartille

Urheilumaailmasta tunnetun tuotemerkki Puman valmistamien turvajalkineiden maahantuonti on siirtynyt ProMart Oy:lle kesällä 2021. Puma jalkineiden maahantuonti ja edustus vahvistaa ProMartin työturvatuotevalikoimaa ja tarjoaa käyttäjille kevyen ja toimivan turvajalkinemalliston.

Puma turvajalkineiden suunnittelussa on hyödynnetty urheilumaailman teknologioita ja huomioitu raskaan työn vaatimukset niin teollisuuteen kuin rakennuksillekin. Puma turvajalkineet täyttävät EN ISO 20345 -turvastandardit. Jalkineissa yhdistyy käyttömukavuus sekä tyylikäs muotoilu, ja mikäpä ettei kenkiä voisi käyttää työn ulkopuolellakin.

Hyvät ja oikein valitut turvajalkineet ovat työpäiväsi perustus jalkojesi alla. Työtehtävän vaativuudesta riippuen mallisto tarjoaa turvakengät, joissa on naulaanastumissuoja ja varvassuoja, tai kengät jotka pitävät vettä, ja joiden pohja kestää öljyä tai kuumuuttakin aina 300 asteeseen saakka.

Suomessa varastoitavien Puma turvajalkineiden tuotevalikoima on selattavissa tämän linkin esitteestä. Kokonaisuudessaan Puman turvajalkinemallisto löytyy osoitteesta https://www.puma-safety.com/eu/en.

Lisätietoja jalkineista antaa Tuotepäällikkö Anna Lahti, anna.lahti@promart.fi puh. 050 477 7370


Martinpäivät tulevat jälleen

Jotain perinteistä ja paljon uutta. Tämän syksyn martinpäivät järjestetään 12.-14.10.2021. Ruokaa ja ohjelmaa on tarjolla Pirkkalan, Jyväskylän, Turun ja Vantaan toimipisteissä, ja martinpäivien tarjoukset ostettavissa kaikkialta promart.fi sivujen kautta sekä tilattavissa teknisiltä myyjiltämme.

Tarjoamme tuttua ja suosittua menuuta: pyttipannua, muikkuja sekä muurinpohjalettuja Pirkkalassa 12.10., Jyväskylässä ja Turussa 13.10. sekä Vantaalla 14.10. Ruokatarjoilu on toimipisteissä klo 10-14.

Näillä Martinpäivillä Turussa kilpaillaan TPS:n järjestämässä kiekkotutkakilpailussa parhaimman laukaisijan tittelistä ja Pirkkalassa, Jyväskylässä ja Vantaalla otetaan mittaa Työmiehen Triathlonilla. Kannattaa tulla paikanpäälle ja osallistua kilpailuihin sillä, jokaisella paikkakunnalla kilpailujen kolme parasta palkitaan 18 voltin akkukoneseteillä sekä triathlon kilpailussa koko kiertueella parhaan ajan tehnyt saa vielä Milwaukeen 18 voltin iskevän mutterinväännin setin.

Martinpäivät tarjoavat nyt myös paljon tuoteuutuuksia, joita yhteistyökumppanimme ovat paikanpäällä esittelemässä.

Ota ProMartin somekanavat seurantaan linkedinissä, instassa ja facebookissa. Kanavilla jaamme lisäinfoa martinpäivistä, huipputarjouksista sekä lisätietoa tulevista kilpailuista. Alla olevalta videolta voit tutustua mitä Työmiehen Triathlon pitää sisällään

TYÖMIEHEN TRIATHLON – KILPAILU!

ProMart vahvistaa palveluaan Oulun talousalueella

ProMart Oy avaa uuden ammattiasiakkaita palvelevan työväline- ja tarvikemyymälän Kempeleen Zatelliitin yritysalueelle vuoden 2021 loppupuolella. Uusi myymälä tulee palvelemaan Oulun ja ympäristökuntien yrityksiä monipuolisella tuotevalikoimalla sisältäen mm. työkalut, kiinnitystarvikkeet, kemikaalit ja suojaimet. ProMartilla on ollut Oulussa myyntikonttori vuodesta 2016 lähtien.

-”Uusi toimipiste hyvällä liikepaikalla moottoritien välittömässä läheisyydessä palvelee erinomaisesti kiireistä ammattiasiakasta”- kertoo ProMart Oulun aluepäällikkö Lasse Lyytikäinen. Uudessa myymälässä tulee olemaan hyvin edustettuna ammattilaisille tutut työkalumerkit ja valikoimasta löytyy laajuutta etenkin rakentamisen tarvikkeissa. Myymälän palveluihin kuuluu myös työvaatepainatus, jolloin asiakas voi saada yksittäisiin tuotteisiin työvaatepainatuksen myymäläostoskäynnin yhteydessä, Lyytikäinen jatkaa.

Uusi myymälä on osa ProMartin kasvusuunnitelmaa, jossa myymälöiden palvelu on merkittävässä osassa asiakkaille tarjottavaa kokonaispalvelua. Myymälätoimintojen lisäksi palvelemme asiakaskuntaamme jo tutuksi tulleilla henkilökohtaisilla-, sähköisillä- ja logistisilla palvelumalleilla.

Uudet toimitilat valmistuvat osoitteeseen Linnunrata 19 Kempele. Samaan kiinteistöön tulee toimimaan myös kuntosaliketju Vocatum sekä Padelpiste Oy.

Folmer tukemaan ProMart Oy:n kasvua

ProMart Oy siirtyy yrityskaupan myötä Folmer Management Oy:n hallinnoiman Folmer Equity Fund IIKy:n sijoitukseksi. ProMartin nykyiset omistajat jatkavat yhtiössä vähemmistö omistajina ja työntekijöinä. Yhteisenä tavoitteena on tehostaa ProMartin voimakasta kasvua ja tukea yrityksen kehittymistä edelleen alansa johtavaksi toimijaksi.

ProMart Oy on vuonna 2009 perustettu teknisen tukkukaupan erityisosaaja. ProMart on erikoistunut palvelemaan vaativia teollisuuden, rakennustoimialan ja kunnossapidon asiakkaita monipuolisella tuote-ja palveluvalikoimalla, joka sisältää mm. työkalut, kiinnitystarvikkeet, suojaimet ja kemikaalit. Yhtiö palvelee asiakkaitaan monikanavaisesti. ProMartin pääkonttori ja keskusvarasto sijaitsevat Pirkkalassa, sen ohella sillä on myymälät myös Vantaalla ja Jyväskylässä. Lisäksi yrityksellä on toimipisteet Turussa, Kuopiossa, Oulussa sekä Raumalla.

Tulevaisuudessa ProMart tavoittelee entistä merkittävämpää asemaa markkinoilla. Yhtiö tunnetaan dynaamisena ja innovatiivisena toimialansa uudistajana. Yhtiön tavoitteena on edelleen laajentaa tuotevalikoimaansa sekä jatkuvasti kehittää asiakaskokemustaan kilpailijoista erottuvalla palvelukonseptilla. Kuluvalla tilikaudella yhtiön ennustettu liikevaihto on noin 22MEUR ja se työllistää 69 henkilöä.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, Sampo Säily, ProMart Oy, puh.040 095 0332, sampo.saily@promart.fi

Toimitusjohtaja, partner Sami Tuominen, Folmer Management Oy, puh.040 708 4905, sami.tuominen@folmer.fi

TIEDOTE

ProMart avaa myymälän Turun Oriketoon

ProMart avaa ammattiasiakkaita palvelevan työväline- ja tarvikemyymälän Turun Oriketoon tammikuun 2021 alussa. Uusi myymälä tulee palvelemaan monipuolisella tuotevalikoimalla teollisuuden – ja rakentamisen yrityksiä Turun talousalueella. Uudessa myymälässä on hyvin edustettuna ammattilaisille tutut brändit ja valikoimasta löytyy laajuutta etenkin rakentamisen tarvikkeissa. Myymälän palveluihin kuuluu myös työvaatepainatus, jolloin asiakas voi saada yksittäisiin tuotteisiin työvaatepainatuksen myymäläostoskäynnin yhteydessä.

Uusi myymälä on osa ProMartin kasvusuunnitelmaa, jossa myymälöiden palvelu on merkittävässä osassa asiakkaille tarjottavaa kokonaispalvelua. Myymälätoimintojen lisäksi palvelemme asiakaskuntaamme jo tutuksi tulleilla henkilökohtaisilla-, sähköisillä- ja logistisilla palvelumalleilla. ”Muutto Raisiosta ja uusi myymälä keskeisellä liikepaikalla edistää monipuolisesti palvelukokonaisuutta Turun seudulla” kertoo ProMart Turun aluepäällikkö Lauri Leinonen.

Turun uuden ProMart myymälän löytää tammikuusta 2021 alkaen osoitteesta Orikedonkatu 22 Turku.

Tervetuloa Jyväskylän uuden myymälän avajaisiin

Jyväskylän uuden ProMart myymälän avajaisia vietetään 8.-9.9.2020. Uusi myymälä sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylän Seppälässä osoitteessa Ahjokatu 10.

Tiistaina 8.9 klo 10-14 tarjoamme pyttipannua, paistettuja muikkuja sekä lettukahvit. Vegaaneille, gluteenittomille ja laktoosittomille löytyy vaihtoehdot myös. Keskiviikkona 9.9 tarjoamme grillimakkaraa.

Tarjoilujen lisäksi avajaisissa on arvontaa ja tuote-esittelyjä. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet ProMartin asiakkaat.

ProMart ja Kyocera Senco Finland yhteistyöhön Jyväskylässä

Kiinnitystekniikkaan ja työvälineisiin erikoistunut Kyocera Senco Finland Oy ja teollisuuden- ja rakentamisen palveluyritys ProMart Oy ovat sopineet myymälä- ja varastotoimintojen yhdistämisestä Jyväskylän talousalueella. Yhteistyö astuu voimaan 1. syyskuuta, jolloin  Senco Kyoceran myymälä- ja varastotoiminnot siirtyvät ProMartin hoidettavaksi. Samassa yhteydessä ProMart muuttaa suurempiin toimitiloihin Jyväskylän Seppälään osoitteeseen Ahjokatu 10.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa alueen tuote- ja palvelutarjontaa rakennusteollisuudelle. Uusi ProMart myymälä tulee toimimaan Senco centterinä edustaen samalla Kyoceran maahantuomia tuotemerkkejä kuten Sencoa, Starmixiä, Collomixiä ja Mafellia. Myymälätoimintojen lisäksi ProMart tulee palvelemaan Kyoceran asiakaskuntaa henkilökohtaisilla-, sähköisillä- ja logistisilla palvelumalleilla. ”Yhteistyö Kyoceran kanssa tulee täydentämään monipuolisesti palvelukokonaisuutta Keski-Suomen alueen rakennuliikkeille ja teollisuudelle” kertoo ProMart Jyväskylän aluepäällikkö Kalle Ahokas.

KYOCERA SENCO Finland Oy on vuonna 1957 perustettu, kiinnitystekniikkaan ja työvälineisiin erikoistunut yritys. Yhtiö on osa Kiotossa Japanissa pääkonttoriaan pitävää, 1959 perustettua KYOCERA konsernia, joka toimii usealla eri tuotealueella ja monella eri markkina-alueella ympäri maailmaa. 

ProMart Oy on vuonna 2009 perustettu teknisentukkukaupan toimialalla toimiva palveluyritys. ProMart toimittaa palveluidensa avulla teollisuuden, rakentamisen, korjaamoiden ja kunnossapidon tuotteita kokonaisvaltaisesti. Yhtiö toimii kuudella paikkakunnalla Suomessa ja työllistää yli 60 henkilöä. Liikevaihtoa kertyi viimeksi päättyneellä tilikaudella 25 milj €.

Lisätietoja: Sampo Säily, toimitusjohtaja ProMart Oy puh. 0400 950 332, Timo Mikkola, myyntipäällikkö Kyocera Senco Finland Oy puh. 0400 544 515